Studiedag gaat fysiek door!!
Wel of geen studiedag in het voorjaar? Online of fysiek? We hebben besloten dat we willen blijven hopen. En daarom hebben we in alle afhankelijkheid toch ingezet op een fysieke studiedag op 18 juni.

En nu dus het goede nieuws: de studiedag gaat fysiek door! Uiteraard met inachtneming van de gebruikelijke Corona regels: reserveren, vaste zitplaats en checkgesprek, 1,5 meter afstand. Maar dat is voor ons prima te doen! Meer info is hier te lezen.

Geef je op
Dit is echt een feestje dat je niet wil missen! Als je je nu opgeeft weet je in ieder geval zeker dat je erbij bent. Er is ruimte voor 50 personen! Opgeven kan via een Email naar Mario: opgoedgerucht@gmail.com of via deze website, zie onder Geruchtdagen of via deze link Kosten van de studiedag zijn € 40 voor leden, € 50 voor niet-leden en € 20 voor studenten.

Thema Afhankelijkheid
Bij alles wat we willen organiseren merken we het, we zijn afhankelijk. Elke keer weer moeten we onszelf de vraag stellen, wat laten de huidige maatregelen toe en hoe zal het in de toekomst gaan? Plannen maken is in deze tijd niet gemakkelijk.

Dat we vandaag de dag zo geconfronteerd worden met afhankelijkheid is allesbehalve fijn. We zijn liever onafhankelijk toch? Maar waren we vóór deze hele corona situatie onafhankelijk? Of houden we, dag in dag uit, een soort illusie van onafhankelijkheid voor elkaar op? En hoe zit het eigenlijk met het predikantenwerk, hoe (on)afhankelijk zijn we daarin? Samen met onderstaande sprekers duiken we de diepte in. 

Sprekers

Hans Alma , Psycholoog, hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Faculteit Religie en Theologie van de VU. In 2020 verscheen haar boek ‘Het verlangen naar zin, de zoektocht naar resonantie in de wereld’.
Zij zal spreken ‘over onze wederzijdse afhankelijkheid van elkaar en de dingen’

Rebecca de Wit, schrijver en theatermaakster, schreef in 2019 een ‘Afhankelijkheidsverklaring’,  een bundel vol bespiegelingen, verhalen en essays 
over het meest vanzelfsprekende en over wat die vanzelfsprekendheden verzwijgen. 

Bert Boter, predikant, neemt ons mee in zijn ervaringen rond afhankelijkheid in het predikantswerk en burn out raken. ‘En dan ben je het … burn-out’.

Rolinka Klein Kranenburg, Predikant in de Amersfoortse Veenkerk, neemt ons mee in haar persoonlijke verhaal van afhankelijkheid en kwetsbaarheid, want wat als je opeens voor de Commissie van Opzicht terecht komt?

ds. Margrietha Reinders, predikant-pionier in Betondorp, zal ons vertellen over ‘De kwetsbare afhankelijkheid van een pionier – ‘nieuwe wegen zoeken in afhankelijkheid’. Want hoe doe je dat, pionieren terwijl je verbonden bent aan de landelijke kerk, een traditionele kerkelijke gemeente en een pioniersplek? 

Programma
9:30         Inloop
10:00        Welkom + korte viering
10:30        Lezing prof. dr. Hans Alma                   
11:00         Rebecca de Wit                                                                                         
11:30         Pauze
11:40         Gesprek Hans Alma/Rebeccca de Wit en de zaal
12:15          Drie predikanten vertellen over eigen ervaringen rond afhankelijkheid:
ds. Bert Boter, ds. Rolinka Klein Kranenburg en ds. Magrietha Reinders.
13:00        Tijdens de lunch aan tafel nog even de diepte in met een van de sprekers 
14:00        Afsluiting

Waar?
Deze dag zal plaatsvinden in de Maartenskerk in Doorn, een plek die zowel met het ov als met de auto perfect te bereiken is. Adres: kerkplein 1 in Doorn.

We hopen op een inspirerende bijeenkomst! 

Een vriendelijke groet van de leden van de stuurgroep!