Zingen doen we in de kerk, al eeuwen. Van oud gregoriaans tot nu zelfs U2 en Elvis. Het lied als vehikel van geloof en twijfel, als uiting van verdriet, wanhoop en vreugde, als instrument om te mediteren en te bidden. Inmiddels kennen we een heel breed assortiment aan liederen. Waar we vroeger bij het harmonium Johannes de Heer zongen, is het nu Opwekking met een band. En de psalmen en gezangen uit het liedboek zijn aangevuld met liederen uit verschillende tradities, Taizé, Iona, Huub Oosterhuis en wat dies meer zij.

Al deze genres komen aan bod, we gaan ze zelfs zingen met elkaar. Hoe anders kunnen we de betekenis en emotie van een lied voelen en waarderen? Vervolgens gaan we erover in gesprek. Wat bepaalt jouw keuze voor een lied? Wat is de plek van het lied in de liturgie? Wat is de oorsprong van sommige liederen? En ook: Wat zegt jouw liedkeuze over jouw gemeente? Over jouw geloof? Over je plek in het kerkelijk landschap?

Inloop vanaf 10:00 start programma 10:30.

Waar? Theater de Kamers, Wezeperberg 1, Amersfoort-Vathorst.

Programma:

10.00 uur Inloop met Koffie 10:30 uur Opening 10:40 – 11:45 uur ‘Van U wil ik zingen’ Een dynamische, muzikale en interactieve reis door het brede assortiment van liederen dat we in de kerk gebruiken. Door Jeannet van Doorn en Rolinka Klein Kranenburg ism Skip van Rooij (piano). 11:45 uur Eerste Workshop ronde

Workshops:

– Van Elvis-viering tot U2-dienst. Het gebruik van popmuziek in de kerk – door Fred Omvlee en Piet van Die

– ‘Zing de Zee’ Keiland liederenbundel – door Rebecca Onderstal en Peter Breure

– De teksten van Naastenpad – door Johan Meijer

– Wat zegt muziekkeuze over je identiteit? – door Rolinka Klein Kranenburg

13: 00 – 13:45 Lunch en muziek van Skip van Rooij!

13:45 – 14:45 Tweede workshop ronde

14:45 Knallende afsluiting met de nieuwe OGG huisband!

Routebeschrijving: Voor de auto zijn er twee parkeerplaatsen:

adres voor navigatiesysteem: Wageningseberg 102 adres voor navigatiesysteem: Darthuizerberg 120 (meer parkeerruimte)

Met het openbaar vervoer:

Zowel vanaf station Amersfoort Vathorst als station Amersfoort Centraal reist u het snelst naar Theater de Kamers met Syntus, buslijn 3. U kunt uitstappen bij halte Grenspolder. Bij de Grenspolder de wijk inlopen. De 2e weg rechts. Dit is de Wageningseberg. Theater de Kamers vindt u aan het eind van deze weg naast het parkeerterrein. Deze route is zo’n 7 minuten lopen vanaf de bushalte.